MENU

Helgi & Brittany | Married | Reykjavik, Iceland

The land of Fire and Ice. A place where the people and culture are as essential to the landscape as the moss in the high mountains, and tall grasses of the plains. The birthplace of myth and legend the beauty of Iceland welcomed its son Helgi Runar Olgeirsson and his soon to be bride Brittany Bechtel home with open arms. For one it was a homecoming. For the other, a welcome to a family that extends from sea to sea across the rugged landscape.
We spent a day touring the waterfalls for some ‘engagement’ photos in handcrafted Icelandic wool sweaters. This was followed by one of the most incredible weddings I have ever been a part of. Helgi’s family welcomed Will and I with the familiarity of long lost sons, and from the moment we stepped off our planes, Will from the UK and myself from Canada, we felt as if we too were home. The people of Iceland have that effect on you.
Now, less than a week later, as I stand on a hillside in western Canada, watching the sunset, I think back to the winds of Iceland. The smell of the ocean mingling with the heady scent of loam and earth. I think back to sitting in humbled silence as an entire wedding stood and sung Icelandic songs during the reception, guests from over seven countries uniting in a shared love of Helgi and Brittany.
.
Thank you Helgi and Brittany. For the experience of a lifetime in a land lost to time.
.

.

Í landi elds og ísa býr þjóð, þjóð samofin sinni menningu og landslagi eins og mosinn í hrauninu og grasbreiður dalanna. Þetta mikilfenglega land goðsagna bauð velkomin heim son sinn Helga Rúnar Olgeirsson og hans verðandi brúði, Brittany Bechtel. Ekki var einungis um heimkomu að ræða, heldur einnig þing þar sem tvær fjölskyldur, sem undir venjulegum kringumstæðum eru aðskildar, með haf á milli, runnu í eitt.
Við eyddum einum degi á ferð um landið, tókum svokallaðar trúlofunarmyndir þar sem eins litar lopapeysur léku lykilhlutverk. Á eftir kom eitt stórkostlegasta brúðkaup sem ég hef nokkurn tíman tekið þátt í. Fjölskylda Helga tók vel á móti mér og Will líkt og um sína eigin syni væri að ræða, og frá fyrstu skrefum okkar frá flugvellinum þótti okkur, Will frá Bretlandi og mér frá Kanada, eins og við værum komnir heim, gestrisni Íslendinga hefur þessi stórkostlegu áhrif.
Nú ekki nema viku seinna, er ég stend í ónefndri hlíð í vestur Kanada og horfi á sólarlagið er mér hugsað aftur til vinda Íslands, hafgolunnar og kynna minna við landið. Ég mynnist þess að hafa setið hljóður er brúðkaupsgestir sungu með í þekktum Íslenskum lögum þar sem gestir frá fjölda landa komu saman til að deila þeirri ást sem ríkir milli Helga og Brittany.
Takk fyrir Helgi og Brittany, fyrir einstaka upplifun í landi í tíma tíndu.

 
 
 
 
 

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *